Bieren

Wil jij alles weten over onze bieren? Hier vind je alle informatie.

Bij brouwerij St. Joris brouwen wij met zorg, enthousiasme en precisie onze bieren. De bieren worden in ons proeflokaal en bij de Boterhal rechtstreeks getapt uit de tank, verser en voller van smaak kun je de bieren niet krijgen! Een kleine selectie seizoensbieren en limited editions zijn ook uitsluitend hier verkrijgbaar, des te meer reden om onze historische brouwerij te bezoeken.
Daarnaast zijn onze bieren in meerdere horecagelegenheden en slijterijen te verkrijgen. Check deze pagina waar jij je dichtstbijzijnde St. Joris kunt krijgen!

Weerloos Blondje

Deze ongefilterde blond van 6% vol. heeft duidelijke moutige tonen die doen denken aan kaakjes en licht karamel. Door de licht kopere kleur schittert dit bier in het glas. Met een mooie hopbitterheid van 25 EBU is dit bier verfrissend en knisperend. De gebruikte hop geeft aroma’s van bloemen en citrus aan het bier. Een prettig bier voor elk moment van de dag.

Ingrediënten

 Water
 Gerstemout: Pale Ale, Pils, Munich
 Hop: Perle, Cascade, Citra
 Bovengistend, ongefilterd, gepasteuriseerd
 Weerloos Blondje

In het Land van Breda leefde een vredig volk dat getiranniseerd werd door een gemene draak.
Deze vuurspuwende schubbenkop eiste elk jaargetijde een offer: een onbevlekte deerne om zijn bloeddorst te stillen. Op een zwarte dag viel het lot op de dochter van de koning. De draak hield haar als trofee gevangen in een verlaten kasteel op de heuvel.
Geheel weerloos was de blonde prinses aan zijn grillen overgeleverd.

 

Koppige Draak

De Koppige Draak is een blonde Tripel van 8,5% vol. Je herkent in dit bier zachte tonen van de mout en aroma’s van geel fruit en frisse kruiden uit de gist. Voor onze tripel gebruiken wij nobele hopsoorten die een duidelijke bittere tegenhanger, van 33 EBU, geven aan de zoete tonen. De fruitige en droge afdronk nodigt uit voor een volgende slok!

Ingrediënten

 Water
 Gerstemout: Pale Ale, Pils
 Hop: Magnum, Hallertau Mittelfrüh
 Bovengistend, ongefilterd, gepasteuriseerd
 Koppige Draak

De koning was zielsbedroefd en smeekte de draak om het leven van zijn dochter. Hij bood kisten vol met goudstukken en juwelen maar de koppige draak was onvermurwbaar. De wanhopige koning loofde de hand van zijn dochter uit aan diegene uit de Baronie die haar zou redden. Maar geen van de kloeke ridders durfden het duel met de vuurspuwer aan.
Het ganse Land van Breda was ten einde raad. Wie gaat de prinses redden uit de klauwen van dit monster..?

 

Witte Geit??

Onze Witte Geit?? (spreek uit als witte gij-ut?) is alles wat je mag verwachten van een witbier. Tarwe geeft dit bier een strogele kleur, troebele uitstraling met een dikke laag fijn wit schuim. De Witte Geit?? is licht zuur, verfrissend en met een zachte bitterheid van 15 EBU. Met zijn 5% vol. is dit een echte dorstlesser op warmere dagen. In het aroma komt duidelijk de koriander en sinaasappel naar voren.

Ingrediënten

 Water
 Tarwemout en Gerstemout: Pils
 Hop: Magnum, Hallertau Mittelfrüh
 Kruiden: Koriander, Curaçaoschil
 Bovengistend, ongefilterd, gepasteuriseerd
 Witte Geit??

De lokale bierbrouwer Joris had al jaren een oogje op de blauwbloedige blondine en bedacht een snood plan om haar hand te winnen. Hij wist dat de draak een zwak had voor speciale bieren en daagde hem uit voor een duel om te bepalen wie de beste bierdrinker was. De trotse draak accepteerde de uitdaging en Joris brouwde er lustig op los in zijn kelder op de Grote Markt. met tonnen vol gerstenat ging Joris op weg naar het kasteel. Wie zou de winnaar worden? Witte Geit??

De Onderbok – Uitverkocht

**SEIZOENBIER**
De Onderbok is een bockbier geïnspireerd op de klassieke stijl. Dit bier is ondergistend en wordt gebrouwen met diepe karamelmouten en wat donkere kandijsuiker. Wat je kan verwachten van onze Onderbok is donkere tonen van gebrande karamel, volle mout smaken en veel kruidigheid. De EBU 35 geeft dit bier een stevige bite en wat bittere afdronk. De Onderbok heeft een alcoholpercentage van 6,5%, mooi verwarmend voor de gure herfstdagen.

Ingrediënten

 Water
 Gerstemout: Pils, Munich, Cara120 en Cara300
 Hop: Magnum, Hallertau Mittelfrüh
 Donkere kandijsuiker
 Ondergistend, ongefilterd, gepasteuriseerd
 De Onderbok

De Baronie gaat gebukt onder een beduchte sfeer. Ridders houden zich schuil in het Ginneken en het gonst in de Heksenwiel. De koning beent in zijn kasteel rusteloos heen en weer overpeinzend of Joris, de schlemiel van Breda, deze taak wel aan kan.
Tot ieders ontsteltenis rijdt Joris aan en aan met zijn bokkenwagen volgeladen met gerstenat. De draak vindt het bier niet te versmaden en is onverzadigbaar.
Het ganse Land van Breda vervulde zicht met hoop, wanneer zou de strijd tussen Joris en de draak zijn gestreden?

Dubbele Tong

Onze Dubbele Tong is een zachte dubbel van 7%, met tonen van rood fruit snoepjes en verschillende kruiden. Alle smaken en aroma’s komen van de gist, mouten en donkere kandijsuiker. Een hele soepele dubbel in smaak en met 33 EBU heeft dit bier nog een mooie frisse bitterheid.

 Ingrediënten

 Water
 Gerstemout: Pils, Pale Ale, CaraRed, Cara120 en Roasted
 Hop: Magnum, Hallertau Mittelfrüh
 Donkere kandijsuiker
 Bovengistend, ongefilterd, gepasteuriseerd
 Dubbele Tong

Donkerschuimend bier rolt over tafel naarmate de bierstrijd vordert, de draak takelt zichtbaar af. Brouwer Joris is wel gewend aan al dat gerstenat maar zijn schubbige tegenstander praat en slist met dubbele tong. Uiteindelijk delft de draak het onderspit en belandt compleet in de lorum. Met luid kabaal valt de draak van de ronde tafel. Joris hijst zijn laatste glas naar binnen en wandelt richting het kasteel waar zijn sprookjesachtige prinses wacht…