ZOMERPROEF

Jaarrond presenteren wij meerdere proefbatches vanuit de brouwerij. Want ja, wij willen ook nieuwe recepturen uittesten, mogelijkheden in bieren en kwaliteit blijven nastreven. Soms zijn het bieren als creatieve uitspatting of wat wij altijd al hebben willen proberen. Een andere keer kan het een bier wat wij aan het ontwikkelen zijn om uit te brengen voor de markt. Deze batches zijn uitsluitend bij ons in het proeflokaal en bij de Boterhal verkrijgbaar.

Nu presenteren wij jullie onze ZOMERPROEF! In de basis een Saison, wat zo gaaf is aan dit biertype is dat geen enkele Saison hetzelfde is. Wij hebben hier nog tarwe aan toegevoegd wat net een tikje rinsig meegeeft en een mooie kop wit schuim. Voor de hopsoorten hebben wij gewerkt met Fuggle en Citra. Zowel voor de bitterheid alsook dry hop. Met name van de Fuggle hebben we flinke dosis van toegevoegd.
Super om nu ook op deze manier met dry hop te kunnen werken, onze nieuwe tanken geven ons daar nu ook de mogelijkheid voor! Dat is voor ons dan natuurlijk nog wel even uittesten hoe we hier het meeste voor jullie uit kunnen halen!

Wat kan je verwachten van de ZOMERPROEF? Het is een bier geworden van 6% vol maar zijn verfrissende dronk laat dit niet merken. Met een bitterheid van 33 EBU en friszure smaak is dit wel een dorstlesser. In het aroma herken je veel grassige tonen (alsof het net heeft geregend), munt en tropisch fruit.

De ZOMERPROEF hebben wij zolang de voorraad strekt, dus wij zouden zeggen tot straks!

<< Terug